23 maart: Ask your captain Hans Mateboer

Hans Mateboer, voormalig gezagvoerder op de Holland Amerika Lijn, te gast bij SCEG

Achtervolgd worden door Somalische piraten, schipbreuk lijden, je schip in vlammen op zien gaan of een dreigende staking onder het keukenpersoneel terwijl de duizenden gasten op je cruiseschip rekenen op een maaltijd van sterrenkwaliteit…

Onze oud-plaatsgenoot, Hans Mateboer, die tegenwoordig met zijn vrouw in de Verenigde Staten woont, heeft het allemaal meegemaakt. En op vrijdag 23 maart komt hij erover vertellen.
Verhalen, die zo uit een spannend jongensboek afkomstig lijken te zijn, maar in werkelijkheid episodes zijn uit een rijke en lange carrière als gezagvoerder op ’s werelds grootste en meest luxe cruiseschepen.

Het is overigens niet allemaal goud, wat er blinkt. Een drijvend dorp met meer dan vijfduizend bewoners managen is een hele opgave en beroemde, of in ieder geval erg rijke mensen blijken lang niet altijd de meest aangename gesprekspartners. En iedereen te vriend houden tijden de steeds terugkerende ‘Captains dinners’ kan nog een hele opgave zijn.

Om die reden heeft Hans dat fenomeen, dat velen nog wel zullen kennen uit de televisieserie ‘Love boat’, afgeschaft. In plaats daarvan organiseert hij aan boord ‘Ask the captain sessies’, gelegenheden voor de passagiers om in een ongedwongen sfeer met de gezagvoerder in gesprek te gaan.

SCEG prijst zich gelukkig dat een dergelijke sessie dit keer in d’Overtoom gehouden gaat worden, zodat u niet hoeft af te reizen naar Rotterdam of een andere Europese havenstad. Op 23 maart om 19.30 uur is iedereen welkom in de achterzaal van d’Overtoom.

Hans zit vol met de meest fantastische verhalen over hoe om te gaan met cultuurverschillen aan boord of wat te doen wanneer aan boord de liefde tussen personeelsleden de kop opsteekt of (erger nog) dooft… Maar het zijn vooral uw vragen die leidend zullen zijn voor het verloop van deze avond.

Het belooft een top-avond te worden met een geanimeerde gastheer, een gastheer die kan verhalen uit een leven dat een kruising lijkt te vormen tussen de boeken van K. Norel en het al genoemde Love boat.

De entree bedraagt € 3,–.

Hoewel er op 23 maart nog meer te doen is in Genemuiden, mag u deze unieke avond eigenlijk niet missen. Dus graag tot ziens op 23 maart in d’Overtoom!