Cultureel en muzikaal festival Genemusiment 2015

Binnenstad Genemuiden decor tijdens festival op derde zaterdag van september

Tijdens de 10e editie van het culturele festival Genemusiment zijn er van 10 tot 10 uur 10 verschillende locaties waar mooie dingen gebeuren in tapijtstad Genemuiden. Van straatmuzikanten tot het zingen van de Bovenstem in de kerk, van proeverijen tot een groot nautisch spektakel in de Binnenhaven. En overal zijn verrassende acts.

Bubblica_1

De organisatie (SCEG) pakt extra groot uit tijdens de jubileumeditie van Genemusiment. Dat evenement trekt de laatste jaren veel volk naar de Tapijtstad. Overal in het centrum van Genemuiden barst het van de activiteiten. Centraal punt is het Havenplein waar veel optredens plaatsvinden. Bijzonder is de komst van Bubblica, een theatergezelschap dat enorme zeepbellen produceert. Ook is er een circus, straatmuziek, futuristische auto’s en een eigen gebouwd vliegtuig.

Muziek op tapijt

Bezoekers worden vanaf het Havenplein via twee routes door Genemuiden geleid. Onderweg komen ze bijvoorbeeld langs het Tapijtmuseum. Daar maken theatermakers muziek op tapijt. Ook zijn er veel oude ambachten rondom het museum te zien. In het Historisch Centrum kunnen bezoekers hun spullen op waarde laten taxeren tijdens ‘Tussen Prul & Pronk’. Ook zijn er historische stadswandelingen. In de Hervormde Kerk zijn verschillende optredens, waaronder van Mannenkoor Stereo dat de Bovenstem laat horen.

Kinderactiviteiten

Genemusiment is een evenement voor jong en oud. Kinderen genieten van poppenkastvoorstellingen, circusspelen en radiografisch bestuurbare bootjes. In de binnenhaven kunnen ze ook een tochtje op een zeilbootje maken. De haven ligt verder vol met historische en moderne schepen. Aan de wal zorgen vis- en palingrokers voor sfeer en een gevulde maag.

Op het Havenplein zijn ook proeverijen van verschillende gerechten. Op terrassen kunnen bezoekers genieten van de vele optredens. Onder meer het koor van Barbara Lok treedt op. ’s Avonds sluit Soul & Bliss Genemusiment af. De jubileumeditie duurt tot 22.00 uur. Kijk voor het hele programma op deze site.

IJsseldelta – Nederland in het klein

Genemuiden ligt in de toeristische regio IJsseldelta, ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd omdat het alles te bieden heeft voor een totaalervaring op het gebied van water-, land- en stadsleven. Ontdek de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt met bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Geniet van onze eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis , tapijtstad Genemuiden en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta. Kom alvast in de stemming en kijk op www.ontdekdeijsseldelta.nl.