De kop is er af….

Muzikale aftrap SCEG-seizoen…

Zaterdagavond vond in d’Overtoom in Genemuiden de aftrap plaats van het culturele seizoen. SCEG had een aantal organisaties uitgenodigd om hun winterprogramma te presenteren en daaruit werd wel duidelijk dat er bijna wekelijks iets te beleven zal zijn in de Tapijtstad.

Alleen al in september zijn daar een ‘foute disco’(Kaaihof), Genemusiment (SCEG en anderen), Genemünchen, (DOS), een expositie rond de “roadstoafel” (Historisch Centrum Genemuiden) en daarnaast is er ook van alles te vinden in het Olde Stadhuus, voor ieder die op een bijzonder cadeautje uit is of meer wil weten over wat toeristisch Genemuiden te bieden heeft.

Natuurlijk blijft ook het Tapijtmuseum een attractie van meer dan regionale allure. En de rockliefhebbers komen dit jaar in d’Overtoom ook zeker weer aan hun trekken.

Jammer dat er zo weinig belangstelling was voor wat de aanwezige organisaties hebben te bieden. Een avond met live muziek van de Bruce Springsteen cover band, het hele programma rond het jubileumjaar van het Historisch Centrum Genemuiden, de inspanningen van al die vrijwilligers van het Olde Stadhuus, het had allemaal wat meer aandacht verdiend.

Die aandacht was er gelukkig wel voor het muzikale deel van de avond. Walther van der Haar, ondersteund door een ijzersterke band, bracht het merendeel van de nummers van zijn laatste CD ten gehore. Vooral wanneer de meerstemmige zang met bijdragen van zoon Harald en schoondochter Titia de arrangementen van de nummers een eigen klank gaven, werd een buitengewoon hoog niveau bereikt, tot groot enthousiasme van het publiek.

In de gezellig volle kantine van d’Overtoom lieten ook Reind Bergman (drums) en Wout Bekendam (gitaar) zien dat, ondanks de vele verstreken jaren, de overgebleven drie leden van de Old Rascals nog steeds hun muzikale vak beheersen. Onder het publiek werden onmiddellijk verhalen uitgewisseld over repetities in de Kaaischool en optredens in een mudvolle Bar de Nachtweg.

De avond werd, althans muzikaal, afgesloten met een reprise van het titelnummer van de gepresenteerde CD, Father and son. Ingetogen begeleid door piano brachten Walther en Harald het universele verhaal van de relatie tussen een ouder en een kind. Kippenvel….

Als deze avond representatief gaat zijn voor wat Genemuiden in het komende winterseizoen gaat meemaken, dan zit het cultureel wel goed, dit jaar.

 • Foto 1
  IMG_3784 (1)
  IMG_2006
  IMG_2008

 • IMG_3787
  IMG_3788
  IMG_3789
  IMG_3791
 • IMG_3792
  IMG_3793
  IMG_3795
  IMG_3796 (1)
 • IMG_3798
  IMG_3800
  IMG_3801
  IMG_3804
 • IMG_3806
  IMG_3808
  IMG_3809
  IMG_3817
 • IMG_3812
  IMG_3816
  IMG_3819
  IMG_3785 (1)