Eikoerei daagt sukerbakkers uit!

Tijdens Eikoerei 2018 organiseert SCEG op zaterdag 15 september een wedstrijd ‘Suker bakken’.

‘Suker’ werd vroeger door alle Gællemuniger bakkers gebakken. Het was luxer dan taai, maar werd wel op een bakplaat gebakken. De ene bakker sneed er dan langwerpige repen van, de ander wat meer rechthoekige stukken maar het was allemaal suker, ook al had elke bakker een eigen recept.

Met het verdwijnen van al die warme bakkers van vroeger is ook de ouderwetse ‘suker’ uit de schappen van de bakkerswinkels verdwenen. Er zijn wel nabootsingen als ‘Genemuider brok’ enz. te koop, maar die zijn toch wezenlijk anders dan de ‘suker’ van vroeger.

Toch wordt er in Genemuiden nog regelmatig ‘suker’ gegeten. Talloze thuisbakkers (en vooral: baksters) hebben nog een eigen recept van deze gewilde lekkernij.
En SCEG daagt hen uit daarmee tijdens Eikoerei mee te dingen naar de titel van “Beste sukerbakker van Gællemuun”. Een deskundige jury (allemaal échte sukerkenners!) gaat beoordelen wie de lekkerste, ouderwetse ‘suker’ bakt.
Zoek het oude recept dus op en probeer het vast eens uit. En houd de media in de gaten: na de vakantie volgt meer informatie over deze wedstrijd