Esther Oosterhuis en Ronny Weijs vervangen Quintus

Quintus  een blaasensemble waren op het laatste moment niet in staat om een optreden te verzorgen. Gelukkig hebben we een goede vervanger gevonden en wel  Esther Oosterhuis: fluit en Ronny Weijs: piano.

Esther en Ronny brengen een prachtig arrangement voor de ware liefhebbers.

Esther Oosterhuis: Fluit

Geboren in Enschede, is apothekers assistente en werkzaam in de apotheek.

Muziek heeft van kinds af aan een belangrijke plaats voor haar gehad.  Fluitles heeft ze aan de muziekschool te Enschede gevolgd en ze heeft later opleiding via Schumann akademie en ArtEZ gevolgd.

Ze speelt op fluit en piccolo bij het veelzijdige orkest ‘de Koninklijke Muziekvereniging Apollo’ in de Wijk. Verder speelt ze en heeft regelmatig gespeeld (als inval) bij verschillende orkesten.

Aan verschillende projecten heeft ze meegewerkt, waarvan nu o.a. nog in oktober: HRFSTWND, een projectorkest van HET symfonieorkest (voorheen orkest van het Oosten) op het programma staat.

Ze geeft met veel plezier fluitlessen in eigen lespraktijk, bij Chr. Fanfarekorps Irene te Hasselt en bij Muziekvereniging Voorwaarts te Zwartsluis.

 

Ronny Weijs: Piano

Na zijn eerst muzieklessen te hebben gevolgd werd hij toegelaten aan het Conservatorium te Zwolle voor het hoofdvak orgel. Hij studeerde af in de Grote- of St. Michaelskerk.

Bijvak piano heeft hij gevolgd waarna hij werd toegelaten voor hoofdvak piano en tevens  met een eindexamen afgerond.

Ook volgde hij bijvak zangles en zong in het schoolkoor. Andere bijvakken waren o.a. koordirectie en Gregoriaans.

Een dirigentenopleiding orkest/koordirectie plus repertoire-studie heeft hij gevolgd. Momenteel is hij dirigent van verschillende koren.

Vanaf 1982 is hij invalorganist in de Grote- of St. Nicolaaskerk van Vollenhove geweest en in 1986 volgde een vaste aanstelling.

In Steenwijk is hij sinds 1995 organist/dirigent in de R.K. Clemensparochie (Latijns, Nederlandstalige missen en kerkliederen, Gregoriaans) tot aan juli 2011.

Vanaf juli 2011 is hij aangesteld als dirigent van het R.K. Kerkkoor Con Amore en het Gregoriaanse Herenkoor van de St. Vituskerk te Dedemsvaart (Emmanuelparochie)

Als pianist is hij begeleider van zanger(s)essen en speelt solo bij gelegenheden.

21 April 2012 is het Requiem van G. Fauré uitgevoerd in de Grote – of St. Nicolaaskerk te Vollenhove door een door hem samengesteld projectkoor en met begeleiding van Musica Michaelis uit Zwolle.

 

Programma van Esther en Ronny

 

 1. Andante Mosso geschreven door de Duitse vrouwelijke componist, Mathilde Marchesi, uit Frankfurt. Ze heeft veel liederen gecomponeerd, daar is dit er één van en nu gespeeld in een arrangement voor fluit en piano.

 

 1. Moon River uit de film ‘Braekfast at Tiffany’s (1961) gecomponeerd door Henry Mancini. Tekst is een verhaal geïnspireerd door jeugdherinnering: wanneer de volle maan schijnt over een rivier in de buurt van Savannah in Georgia.

 

 1. Ausencias, wat ‘het ontbreken van‘ of ‘Afwezigheid’ betekend. Een stuk geschreven door Astor Piazzolla, deze componist is bekend geworden door de tranentrekker, Adios Nonino, gespeeld door Karel Kraayenhof op bandoneon tijdens het huwelijk van Alexander en Maxima.

 

 1. Feelings een lied uit begin jaren 70, een hit van de Braziliaanse zanger Morris Albert (Mauricio Alberto Kaisermann).

 

 1. Tsur Mischelo Il een Yiddisch lied, eigenlijk een dank gebed voor na de maaltijd.

 

 1. “Jupiter” Theme geschreven door de Engelse componist Gustav Holst. Afkomstig uit ‘The Planets’ of wel ‘De Planeten’, een 7 delige orkestsuite. Jupiter hier uitgebeeld als: ‘Bringer of Jollity’ (Brenger van blijdschap).

 

 1. Try To Remember uit de Musical Comedy ‘The Fantasticks’. Muziek gecomponeerd door Harvey Schmidt.

 

 1. Berceuse, een Frans wiegelied (of slaapliedje) van Gabriël Fauré. Dit is een echte ‘klassieker’ voor de fluitist.

 

 1. Momele, een Yiddisch lied over en eerbetoon aan een Moeder waarin gevraagd wordt of God deze moeder wil zegenen.

 

 1. Speak Softly Love een Siciliaans volkslied gecomponeerd door Nino Rota. Bekend als ‘The Godfather Love Theme’, uit de film ‘The Godfather’.

 

 1. Where Do I Begin Filmthema uit The Love Story, gecomponeerd door Francis Lai.

 

 1. Habanera ‘Love is a rebellious Bird’ (liefde is een rebelse vogel). Het verhaal uit de opera ‘Carmen’ van Geroge Bizet. Habanaera is een Cubaanse en Spaanse dans en heeft een heel eigen en herkenbaar ritmisch karakter.