Fotograferen dat kan toch iedereen?

Wegens succes wordt de cursus fotografie opnieuw aangeboden door SCEG en Fotoclub Genemuiden

fotografie-cursus-digitalefotografie-ea602bc7

Op elke smartphone zit tegenwoordig een camerafunctie. En laten we eerlijk zijn, met zo’n camera kun je soms verrassend leuke foto’s maken. Vaak wat afhankelijk van toevallige factoren, zoals de lichtinval, maar toch kan het resultaat de maker van de foto verrassen, zowel in positieve als in negatieve zin.

Voor wie niet langer afhankelijk wil zijn van toeval, voor wie zijn of haar foto’s kwalitatief een slag beter dan gemiddeld wil laten zijn, organiseert SCEG samen met de Fotoclub Genemuiden een cursus.

Niet voor het fotograferen met een smartphone, maar het ‘echte werk’. Dat betekent wel dat je moet beschikken over een spiegelreflex- of systeemcamera (geen compact camera). Je wordt wegwijs gemaakt in de mogelijkheden en het gebruik van verschillende soorten lenzen. Het maakt immers nogal verschil of je een vlinder of een berglandschap wilt vastleggen. Je leert over materiaalgebruik: portretfotografie of actieopnames op het sportveld, het vergt allemaal een eigen benadering. En heb je wel eens een nachtopname gemaakt van een volle maan? Wat vraagt dat eigenlijk aan instelling van tijd en diafragma van jouw camera? Naast dergelijke technische onderwerpen komt ook de compositie aan bod; waar moet je op letten bij de indeling en opbouw van een goede foto?

De cursus wordt gegeven in de eigen ruimte van de Fotoclub Genemuiden, in gebouw de Rank.
Op vier dinsdagavonden, te weten 2 en 16 februari en 1 en 15 maart 2016 kun je daar leren een betere fotograaf te worden.

De kosten bedragen € 60,–.

Als je je direct wilt opgeven voor deze cursus, of als je eerst nog wat extra informatie wilt, kan dat bij de heer
H. Mateboer,  per mail h.mateboer@hotmail.com .