Jamsessie één groot feest

Een beetje gespannen waren ze toch wel geweest, de organisatoren van de Jamsessie. Zou het allemaal werken, de techniek, de combinaties van muzikanten. Zou er publiek afkomen op deze ‘vergaarbak van lokaal talent’?
Toen om kwart voor twaalf , na een imposant samen gespeeld ‘We shall overcome’ het podium kon worden afgeruimd was het antwoord op al die vragen een volmondig ‘JA’.
Het werkt, het was geweldig en SCEG moet het nog vaker doen. Het ruim opgekomen publiek werd vanaf de eerste minuut verrast met harmonieuze samenzang, sterke solo’s en vooral heel veel fijne, herkenbare muziek. Van zenuwen, waar ’s middags bij het inspelen nog sprake van was, leek niets meer over. De saxofonist, nog maar een jaar aan het oefenen met zijn instrument, weerde zich alsof hij al jaren gewend was deel uit te maken van een bigband. En het blijkt dat de stemmen van een meisje van zestien en een man van boven de zestig in staat zijn een zaal volkomen stil te krijgen. Zo mooi kan muziek zijn, en zo verrassend veel talent blijkt er te schuilen onder de Genemuider bevolking. En er is vast nog veel meer verborgen. Dat merken we mogelijk bij een volgende editie. Deze jamsessie was in ieder geval één groot feest!

(foto’s volgen)