lezing oude raadstafel Genemuiden

Lezing over oude Raadstafel Genemuiden

In de afgelopen maanden stond de oude raadstafel van Genemuiden, die na verkoop in 1895 uit Genemuiden verdween, tijdelijk opgesteld in het Historisch Centrum Genemuiden. Velen hebben de tafel hier kunnen bewonderen. Inmiddels is deze weer terug naar de huidige eigenaar, het Rijksmuseum.

Het meubel staat symbool voor de geest van het stadsbestuur in Genemuiden in 1645. De tafel sluit in vormgeving en sierelementen aan bij het Hollands Classicisme, een toonaangevende mode in het midden van de Gouden Eeuw. Deze stijl maakte opgang bij de bouw van onder andere het Paleis op de Dam en het Mauritshuis in Den Haag.

Wie meer wil weten over de geschiedenis van deze kunstig bewerkte raadstafel en haar eigenaren  is  op 25 januari 2016 om 19.30 uur van harte welkom in De Meente, Dorus Rijkersstraat 2 te Genemuiden.
Gert-Jan Westhoff neemt ons dan aan de hand deze tafel mee op een reis door de tijd, van de Gouden Eeuw tot nu.  Hierbij gaat hij ook in op VOC-schepen en eilanden in de Molukken met namen als Geelmuiden, Hasselt, Hattem, Kampen, IJsselmuiden, Zwartsluis en Zwolle

De toegangsprijs bedraagt € 2,50 inclusief een kop koffie of thee.