Muzikaal toneel bij SCEG

Oude sage in een modern jasje…

Op 28 juni vindt één van de laatste voorstellingen van het voor  SCEG zeer  geslaagde seizoen 2016-2017 plaats. Om 20.00 uur wordt door de groep Muzinder een try-out verzorgd  genaamd ‘Rats’. Het is een muzikale bewerking van het oude verhaal over  de Rattenvanger van Hamelen.

Een bewerking, maar wel in een modern jasje en met een heel hedendaagse problematiek. Het gaat over vertrouwen en betrouwbaarheid, over verantwoordelijkheid en over een lokroep, die nauwelijks is te weerstaan. De hoofdrolspeelster maakt een keuze, die haar leven ingrijpend zal veranderen.

20170608 rats, fotoIn een voorstelling, die ongeveer 50 minuten zal duren, worden deze thema’s op speciaal gecomponeerde muziek uitgewerkt. Het acteertalent van de spelers, de muziek en de verrassende bewerking van het eeuwenoude verhaal staan garant voor een (klein) uur lang genieten.

Maar wie gaat er nu midden in de zomer naar een theater? Omdat, zelfs eind juni, het weer in ons land een onzekere factor vormt, heeft SCEG gekozen voor twee mogelijke locaties. Bij goed weer zal de voorstelling worden verzorgd op het terras achter ‘t Olde Staduus, terwijl bij slechtere weersomstandigheden d’Overtoom, de thuishaven van SCEG, de plek zal zijn waar theaterliefhebbers terecht kunnen. Enkele dagen vóór de voorstelling wordt, op basis van de weersverwachtingen de knoop doorgehakt. Op de lokale sociale media kan dan worden gezien welke locatie het is geworden (en stiekem hopen we natuurlijk op een buitenvoorstelling).

Doordat het een try-out betreft kan de entreeprijs aangenaam laag blijven. Voor € 5,– kunt u er bij zijn. De voorstelling is geschikt voor volwassenen en voor jongeren vanaf veertien jaar.
Kaarten zijn te reserveren bij Harrie Rietman (harrierietman@hotmail.com) of Brenda van der Steeg (brend@kpnmail.nl)

Met deze voorstelling sluit SCEG het seizoen bijna af. Bijna, want er staat ook nog een ‘Cul Oamt’ op het programma. Wat dat is, waar en wanneer die wordt gehouden en hoe u daar bij kunt zijn, verneemt u binnenkort.