Jarige ”Genemusiment”

Jarige “Genemusiment” gaat groots uitpakken!  (Oranjekrant –21-03-2015)

Muziek, cultuur en amusement waren in 2005 en zullen ook in 2015 de ingrediënten zijn van “Genemusiment”. Dit jaar op zaterdag 19 september 2015, de 3e zaterdag van september.

draaimolen

Muziek blijft het centrale element van Genemusiment, met daarbij aandacht voor de lokale cultuur en tradities; voor jong tot oud, voor elk wat wils en een hele mooie ouderwetse draaimolen zal ook aanwezig zijn.

En “Genemusiment” zal deze keer i.v.m. het jubileum langer door gaan tot ongeveer tien uur ‘s avonds.

Het wordt een groot feest van en voor de inwoners van Genemuiden, Zwartewaterland en bezoekers van verder weg. Een jubileumed

Het grote Gaellemuniger feest wordt ook dit jaar op verschillende locaties georganiseerd in en vanuit het centrum van Genemuiden.

Vanaf het Havenplein zullen een tweetal “slingers” Genemuiden versieren.

Eén slinger vindt haar weg vanaf het Havenplein via de Oosterkaai met de palingrokers, Fabrieksstraat, Klaas Benninkstraat met activiteiten in en rondom het Tapijtmuseum, Oosterbrugstraat en weer terug naar het Havenplein.

Genemusiment

Een 2e kleurige  slinger zoekt vanaf het Havenplein haar weg via de Westerbrugstraat met het kinderplein met o.a. een draaimolen, een poppenkast, een springkussen en een poffertjeskraam.

De slinger vervolgt haar weg via de Nijstad en kleine Nijstad naar het Kerkplein voor de activiteiten  van het 40jarige Historisch Centrum Genemuiden. Met o.a. verhalen vertellen in de Hof en een stadswandeling en andere verrassingselementen. En verder slingert de slinger zich via de Gedempte Heve naar het Dijkje met d’Of van de familie van Dalfsen met veel plaatselijke artiesten.

En dan zet de slinger haar baan voort via de Westerkaai en terug naar het Havenplein.

Een Havenplein met een groot terras, met daarom heen vele standjes met preuvementen van o.a. Gaellemuniger gerechten, visbakkers, een podium met artiesten, Circus Pavarini, Solar auto van de TH uit Delft, de technobus.

In de Binnenhaven pronken naast onze eigen 5 Gebroeders, diverse bijzondere schepen en sleepboten.

Op alle locaties treft u naast lokale muzikale talenten, oude ambachten, verschillende kunstenaars met de meest uiteenlopende activiteiten (diverse), meerdere muzikale optredens die kleur aan de stad en dag zullen geven.

En overal is ruimte voor straatartiesten, ook basisscholieren zijn welkom om een plekje in de slingers op te zoeken.

In de Meente zal ’s morgens in principe Thea Kroeze aanwezig zijn en ’s middags is er een zanguurtje met Jan Bode. En de paardentram wordt weer ingezet om de bewoners vanuit de Meente naar het Havenplein te brengen.

Net als in 2013 zal er ook een Kerkenpad zijn. De kerken geven zelf invulling aan het programma.  Voor bezoekers een mooie gelegenheid om de plaatselijke kerken te bezichtigen en hun geschiedenis te horen te krijgen.

hqdefault

Verder zal op deze dag in de podiumzaal van d’Overtoom een Rabo  Impuls bijeenkomst gehouden worden voor de klanten van de Rabobank IJsseldelta.

Samen met u kijken we vol spanning uit naar “Genemusiment 2015”.

Bestuur en werkgroep “SCEG” en “Genemusiment”

www.sceggenemuiden.nl