Organisatie Eikoerei 2018 volop in gang

Over 2 maanden is het weer zover!

Het 2-jaarlijkse Streektaalfestival Eikoerei wordt dit jaar in Genemuiden gehouden op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 september. Het thema van deze editie is “Deur de Tied”.

De organisatie van Eikoerei is in volle gang en het belooft weer een fantastisch evenement te gaan worden.

Opening op vrijdagavond
Vrijdagavond 14 september is de openingsavond in het Hervormd Centrum. Deze avond wordt verzorgd door de Taelkrink. Naast het inmiddels vertrouwde streektaalspel kunnen de bezoekers deze avond genieten van de productie “Braand”.

Veel activiteiten op zzaterdag
Op zaterdagmorgen- en middag zullen het Havenplein, Kop van de Haven en ‘t Olde Staduus het toneel worden voor een streekmarkt met proeverijen, ambachten en curiosa. Ook zijn er kinderspelen van vroeger tot nu, theater- en filmvoorstellingen, straattheater, muziek en verhalen door de tijd heen. Dialect zal hier de voertaal zijn.

Het Havenplein en Kop van de Haven geven een ware belevenis van toen en nu. Oude aken in de haven, waarbij de Vijf Gebroeders een prominente rol vervult, met op de kade de alom bekende paling- en zalmrokers, vormen het decor.

Ook zal de horeca niet ontbreken om te zorgen voor een hapje en drankje.

Het Tapijtmuseum en Historisch Centrum Genemuiden zullen de gehele dag geopend zijn met de nieuwste exposities.

Speciale aandacht wordt gevraagd voor het gerestaureerde uurwerk uit de toren bij de Grote Kerk, die in de hal van ’t Olde Staduus een nieuw plekje krijgt.

De oudere inwoners van Genemuiden worden natuurlijk ook niet vergeten: ‘s middags zal in Zorgcentrum De Meente een soortgelijk programma zijn als op het Havenplein.

Bezoek Eurom
Bijzonder tijdens deze dag is de mogelijkheid om het plaatselijke bedrijf Eurom, tevens hoofdsponsor van Eikoerei 2018, te bezoeken waar een immens hightech magazijn is geopend. Eurom is importeur en distributeur van o.a. terrasverwarming, hogedrukreinigers en nog veel meer, een bezoekje is zeker de moeite waard.

Zing’nd noar de Zundag
De zaterdag wordt traditiegetrouw afgesloten met een dienst “Zingnd noar de Zundag” in de Hervormde Kerk, waar naast een spreker in dialect ook de alom bekende psalmen met bovenstem zullen klinken.

Info over programma
Eind augustus zal bij alle Zwartewaterlanders een programmaboekje in de brievenbus vallen.
Houd de komende weken ook de (social) media en onze website www.sceggenemuide.nl goed in de gaten, want via de diverse kanalen zal regelmatig meer informatie over Eikoerei 2018 verspreid worden.

Vrijwilligers gezocht voor diverse hand- en spandiensten
Voor deze dagen zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkzaamheden, zoals op- en afbouw, maar ook voor begeleiding  overdag.
Wilt u / jij op deze eenvoudige manier deelnemen aan het welslagen van dit evenement, schroom niet, maar meldt u aan bij Sander Brouwer tel. 06-53646211 of mail S.Brouwer28@kpnplanet.nl