Tiende editie Genemusiment

Lokale ondernemers pakken handschoen op

Tiende editie Genemusiment: Voor elk wat wils!

Tiende editie Genemusiment: Voor elk wat wils!© DKN | RDV

Gestyled naar de unieke sfeer van de stad met een grote culturele en muzikale diversiteit, biedt Genemusiment haar bezoekers een authentieke beleving van de Tapijtstad. Toen, maar ook heden ten dage. Op 19 september 2015 is Genemuiden het toneel voor de tiende editie van Genemusiment. “Het wordt een feest van en voor de inwoners en bezoekers aan Genemuiden”, zegt Klasien Hoekman – Fuite namens SCEG.

Tientallen kunstenaars, diverse activiteiten en meerdere muzikale optredens geven Genemuiden één dag per jaar kleur aan de stad. “In mijn ogen zijn lokale ondernemers de grote winnaars van Genemusiment. Met zo’n 5.000 euro minder subsidie hebben zij in 2015 de handschoen opgepakt. Uit de gesprekken weet ik dat we een fanatische jubileumeditie tegemoet gaan.”

Muziek, cultuur en amusement zijn nog steeds de ingrediënten van Genemusiment in en rondom hét centrum. Van lokale muzikale talenten tot oude ambachten, van traditionele Genemuider gerechten tot exposities en excursies. Ook dit jaar heeft de Stichting Cultuur Educatie Genemuiden de organisatie stevig in handen.

Het aantrekken van een nieuwe voorzitter Harry Rietman betekent het laatste kunstje voor Klasien Hoekman-Fuite als voorzitter van SCEG. Toch blijft de energieke Genemuidense als vrijwilliger betrokken bij Stichting ’t Olde Staduus. Dat houdt Klasien jong. “Daarom ga ik nog even door”, benadrukt Klasien terwijl op de achtergrond de geluiden van ’t Olde Staduus te horen zijn.

Het volledige programma is in een afrondende fase beland en wordt medio maart 2015 definitief bekend. Muziek blijft het centrale element met daarbij aandacht voor de lokale cultuur en tradities; voor jong tot oud, voor elk wat wils!

Bronvermelding: http://www.zwartewaterkrant.nl/